Het is alweer even geleden dat ik deze lieve baby heb mogen vastleggen. We hadden afgesproken op een zondag in Amstelveen. Die ochtend kwam het echt met bakken uit de lucht. En als fotograaf die alleen met natuurlijk licht werkt, zag dat er niet goed uit. Na even te hebben overlegd hebben we besloten om de newborn shoot een uur later te doen.

In de auto onderweg naar Amstelveen zag ik nog steeds een heel donkere lucht boven Amsterdam. Gelukkig begon het net een beetje op te klaren toen ik aankwam bij mijn bestemming.

Baby Benjamin was ongeveer 2 weken oud, wat mij betreft de perfecte leeftijd om een newborn shoot te doen. Dan hebben ze even de rust gehad om te wennen aan het leven buiten de buik en hebben hun hoofdjes ook de natuurlijke vorm aangenomen. Bovendien zijn ze nog steeds zo ontzettend klein.

Grote zus Norah vond het allemaal wel een beetje spannend. Maar gelukkig vond ze het heel leuk om samen met haar broertje op de foto te gaan.

Ik reken altijd 1 uur voor de shoot zelf. Dat geeft mij genoeg tijd om foto’s te maken op een rustig tempo. Maar ik probeer wel altijd met het tempo van de ouders en de baby mee te gaan. Tegen het einde had Baby Benjamin er niet meer zo’n zin in, maar gelukkig had ik al genoeg materiaal verzameld. Met deze newborn shoot was ik met een half uur klaar! Soms kan het heel snel gaan dus.

Vandaag wil ik een selectie van de foto’s met je delen. Ik smelt elke keer weer als ik naar de foto’s kijk!

Emma Bering fotografie baby newborn shoot
emma-bering-fotografie-newborn-shoot